Még többet az eszközről: mi az az Infratrainer?

Infratrainer: tudományos bizonyítékokkal alátámasztott, innovatív mozgásterápia!

Mire jó az Infratrainer?
Az INFRATRAINER egy speciális, ízületkímélő mozgásterápiás eszköz, amely nem igényel komoly fizikai felkészültséget, így azt jelentős túlsúllyal rendelkezők is biztonságosan használhatják.
Miközben a hagyományos fogyókúrákkal egészségkárosodás nélkül általában legfeljebb heti 0,5 kg fogyás érhető el, az úgynevezett “infra-kerékpár” tekerése ugyanakkora energiabefektetés mellett és az étkezési ajánlások betartásával rövid idő alatt sokkal nagyobb, akár heti 1 kg testsúlycsökkenést ígér.

Miért hatékony ez a módszer?
A tekerés alatt elvégzett mozgás hatásán túl az infravörös sugarak mélyen a bőr alá jutnak, hőenergiává alakulnak át, elősegítve ezzel a szövetek zsírégető tevékenységét. Az izomrostok között található, úgynevezett “zsírcsíkok” mobilizálásával az Infratrainer mozgásterápia során elért súlyvesztés a zsírszövetből történik sokkal nagyobb arányban, mint egyéb edzésmódszerek esetében.

Miből áll az Infratrainer mozgásterápia?
A kívánt eredmények eléréséhez a kezelési tervben meghatározott intenzitással, 6 vagy 12 héten át, heti 3 alkalommal 50 perc „infra-kerékpár” tekerés szükséges. A sztenderd kezelési programok végigvitele után a teljeskörű életmód-váltáshoz, illetve az elért eredmények fenntartásához vagy/és további tartós fogyás érdekében kisebb intenzitású, de folyamatosan végzett testmozgás javasolt (akár egyéb formában is).

Milyen egyéb előnyei vannak még?
Az Infratrainer mozgásterápia egészségügyi szempontból fokozza a vérkeringést, javítja a sejtek oxigénellátását, így gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, elősegítve ezzel az intenzív méregtelenítést, a szervezet regenerálódását és az immunrendszer erősítését is. A speciális kezelés előnye továbbá, hogy stimulálja a kollagén termelését, ezáltal formálja az alakot, kisimítja ráncokat és fiatalítja a bőrt.
Az eszközbe beépített multimédiás megoldásokkal tekerés közben akár tévézhet vagy internetezhet is!